2GIRL女子拉拉學園

樓主: totti

你最愛的廣東歌

參加活動: 0

組織活動: 0

網站小提醒:2GIRL的網址統一變更為 https://www.2girl.net,請記得更改你的「我的最愛/我的書籤」喔
夠鐘喇, 我去訓喇家下...第日傾過~開心識到你!
回復

網站小提醒:2GIRL的網址統一變更為 https://www.2girl.net,請記得更改你的「我的最愛/我的書籤」喔
這首也不錯聽"愛情轉移"的廣東版
回復

呃 呃 這裡國語也能通嗎

我之前較常聽廣東歌 鄭小姐的聽最多 然後是王菲

鄭小姐的歌都很好聽 

但我最喜歡她的~不拖不欠~ 跟王菲的~愛與痛的邊緣~
回復

壞女人: 呃 呃 這裡國語也能通嗎我之前較常聽廣東歌 鄭小姐的聽最多 然後是王菲

鄭小姐的歌都很好聽 

但我最喜歡她的~不拖不欠~ 跟王菲的~愛與痛的邊緣~
不拖不欠太經典了....王菲那首真的很悲情那樣
這裡為了你可以通國語,哈哈!
回復

katec: 這首歌~~~
好懷念
突然間諗起,你都未講最鐘意邊首歌~
回復

cocktail-vodka: 仲有"愛得太遲"

不過其實依家D歌好多我都未聽過..
至有印象就係細個時候住0係香港果陣..梅姑0既 "夕陽之歌"好hin..
後尾我返番0黎台灣..就
最心痛是,愛得太遲~~~~

夕陽之歌我都好鐘意,國語係"風中的承諾",梅姑把聲好聽
因為我本身都好中意梅艷芳,所以佢D舊歌我不嬲都聽既
仲有壞女孩,夢伴,勁呀![本話題由 totti 於 2009-04-21 16:30:14 編輯]
回復

我係台灣人...
回復

cocktail-vodka: 叻 0窩 ~~

邊個教妳 ?
多數係自己學既(亦可以話sammi教我囉!),由小學開始就自己匿埋屋企聽廣東歌黎學,呢幾年先有機會同人地傾廣東話學多D
回復

最喜愛的~~~何韻詩的勞斯。萊斯!!!
它的音很闊,由開始的低沈拉上至中間副歌的高音。>///<
回復

joannawong: 最喜愛的~~~何韻詩的勞斯。萊斯!!!
它的音很闊,由開始的低沈拉上至中間副歌的高音。>///<
我比較喜歡何小姐的"明目張膽"~~~~he he
回復

小黑屋|手機版|Archiver|信箱|愛女生BBS|隱私權條款|2GIRL女子拉拉學園

GMT+8, 2024-4-26 03:55 , Processed in 0.133545 second(s), 22 queries .