2GIRL女子拉拉學園

查看: 1298|回復: 4

[其他] 分左手3個幾月..點可以挽回佢ge心?

參加活動: 0

組織活動: 0

網站小提醒:2GIRL定期清除90天以上的短消息,重要資料請記得複製到自己的電腦喔
我都唔知我算係G定係BI...我一般唔會中意女仔...但我就係愛上左我ge佢..
我同佢一齊左算係4年吧....中間有分開過....我同過個男仔一齊幾個月....我知佢為E件事好嬲我...而我地開始時我都為過佢同佢ex ge事憎左佢好耐....所以每次哎交明明係想解決大家之間ge問題...總會變左兩個人不停咁責怪對方以前ge事....就因為咁...成日都鬧分手....但其實一齊時卻係好愛對方.....
大約4個月之前我去左外國exchange...佢成日話我唔覆佢...話我成日消失.....但其實當時我岩岩到新的地方呀...好多野要做....文化上又有差異...好多時係覆唔到...雖然有時我都認係掛住傾計而睇唔到msg.......而我都話佢成日唔理我...連我差D入醫院咁大件事佢都冇咩點問候過...當時係覺得我岩岩1個人黎到咁遠....唔應該咁對我.....但同時其實佢都係0係香港1個人......之後有次哎交...就分左手.....
之後3個月....佢有要求過一齊返...我都唔肯....其1係因為我都覺得累...想去玩....第2係因為覺得大家之間問題未解決..應該傾好先再一齊..唔係只會似以前一樣...分左手1個月左右佢有話過要等我....我地每日仲係好親密咁講野.....我以為我地遲D會好D....不過有一日我又諗...佢咁樣會唔會好辛苦...叫過佢唔好等我...但講完就即刻反悔.....之後個幾日都好似冇咩野.....不過後來佢成日話忙.....應我又應得我幾個字....我都仲會係咁同佢講野...希望佢會應我多D....見到佢咁HEA應我又會嬲.....到前幾日我又話佢點解唔覆我.....佢話佢有第2個...話佢愛我但係相處唔黎......明明佢係愛我嫁...可能我地分左手個段時間佢好傷心我又唔知......我唔知佢係咪作有第2個想我死心...因為我之前成日問佢係咪有第2個.....
我唔知呀...我真係好愛佢....唔想失去佢.....我可以點做???
我同佢講返曬之前唔肯講ge對唔住......我又肯為佢做所有野.....但佢好似都唔肯聽咁.....
*P.S:我0係佢唔知情ge情況下,,準備左好幾樣禮物想返香港時送俾佢...因為返到去佢就就快生日啦....
有冇人可以教我點做......我真係唔可以冇左佢.....我可以宜家即刻同佢結婚都得....因為我真係好想同佢永遠一齊...我咩都可以改....

麻煩有空時 可以編輯一下主文 讓它變成繁中字體嗎 謝謝  發表於 2013-1-12 10:12

網站小提醒:2GIRL的網址統一變更為 https://www.2girl.net,請記得更改你的「我的最愛/我的書籤」喔
朋友..這裏是台灣論壇你打廣東話
誰明白...
回復

網站小提醒:發表文章或日誌時,強烈建議 不要留下電話或個人隱私的資料,避免被有心人竊取喔!
回復 winglove119 的帖子

我的建議是先認真瞭解她對這段感情的定位和態度吧
不要有太多考慮/理由/藉口
還愛不愛對方? 還有沒有感覺? 還想不想在一起? 是不是有其他對象了?
“愛或不愛“ “有或沒有“ “想或不想” “是或不是”

我想把這些先講明白會比送禮物這件事更優先吧

新年快樂!
回復

不好意思,我一開始沒想到...我會用書面語的我知道自己以前有問題,很多東西也不喜歡,但到外國後我變了,想說回港可以和他好好的相處。誰知他以為我不在乎他了...我沒有呀...所以想改變,讓她相信。問題是她的門關了,我打不開...
回復

個性能改;脾氣能改,但是心一但變了還能改嗎?
回復

小黑屋|手機版|Archiver|信箱|愛女生BBS|隱私權條款|2GIRL女子拉拉學園

GMT+8, 2024-5-8 08:18 , Processed in 0.145937 second(s), 29 queries .